Dorothe Boots, Coach Bel mij 06 - 55 92 72 88 Mail mij dorothe@maydcoaching.nl

Ervaringsverhalen

A; Ik had het gevoel dat ik vastliep, zowel in mijn relatie tot mijn verstandelijk beperkt kind als in mijn relatie tot mijn man. Ik voelde mij niet gelukkig. Ik had het gevoel dat ik een grote last met me meedroeg en dat ik die met niemand kon delen. Ik heb een schild om me heen gebouwd.

Iedere wandeling begonnen we met de 'basiswandeling'. Hierdoor kon ik mijn hoofd goed leegmaken. Dit is zo fijn, en hierdoor kon ik mij echt focussen op de coaching, het ging eigenlijk vanzelf.

Wandelen in de natuur: Wat was dat heerlijk zeg. Door prut paadjes baggeren en onderweg mooie dingen uit de natuur tegenkomen. Leren om bewuster om je heen te kijken.

Opdrachten uitvoeren in de natuur: Ik had het echt niet gedacht, ik ben een echt "down to earth" type, maar mijn grootste openbaringen en inzichten zijn voor mij voortgekomen uit deze opdrachten.

Wandelend praten en coachen: Ik vind het erg moeilijk om te praten, om problemen te bespreken, om emoties te tonen en om mensen in je ziel te laten kijken. In de natuur als je naast elkaar wandelt is dit veel makkelijker. Je hoeft elkaar niet aan te kijken, je mag praten maar je kan ook alleen maar luisteren, er mogen stiltes vallen…..niets is ongemakkelijk, alles mag gewoon.

De coaching met Dorothé heeft mij vooral acceptatie, in het breedste zin van het woord, opgeleverd. Niet alleen accepteren dat mijn zoon verstandelijk beperkt is, maar ook dat dit een levenslang proces is. Dat rouwen en verdriet hebben mag!

Ik heb geleerd om op een andere manier en om bewuster naar mijn kind te kijken. Om samen gelukkig te zijn met de dingen die hij wel kan en waar hij blij mee is. Om me daar meer op te focussen, en niet op de dingen die hij niet kan en die hij waarschijnlijk ook nooit zal kunnen. Voor mijn kind en voor mijzelf de lat dus niet te hoog te leggen, dat leidt alleen maar tot teleurstellingen.

Ik heb geleerd om mij meer te openen, om me kwetsbaarder op te stellen, om te praten! Ik heb hier een begin in gemaakt, het is erg moeilijk, maar ik ga het doen!

Ik ben tot inzicht gekomen dat ik mijn relatie wil redden! Ik ben tot inzicht gekomen dat ik zielsveel van mijn man hou, maar dat we langs elkaar heen leven en dat we steeds verder van elkaar verwijderd raken.

Ik vond Dorothé als wandelcoach geweldig! Ik weet niet of ik met iemand anders dit traject ingegaan zou zijn. Ik had bij Doroth het gevoel dat ik haar alles in vertrouwen kon vertellen. Ik kon mijn diepste geheimen en angsten kwijt. Ik had echt het gevoel dat ze mij begreep, soms had ze aan een half woord genoeg. Wie kan je leven met een kind met een beperking beter begrijpen dan zij. Zij bevindt zich namelijk in dezelfde situatie, dat is zo'n meerwaarde en schept ook meteen een band. Zij luistert en geeft geen oordeel.

Ik heb het traject 'de onbeperkte wandeling' gevolgd en ben nu van plan om regelmatig losse wandelingen te blijven volgen.