Dorothe Boots, Coach Bel mij 06 - 55 92 72 88 Mail mij dorothe@maydcoaching.nl

Broers & zussen

Houd de website of Facebook van May-D coaching in de gaten voor de eerstvolgende datum voor de Broers&Zussen middag.

May-D coaching organiseert 3x per jaar een broers&zussen middag voor broers en zussen (van 7 t/m 12 jaar) van kinderen met een beperking of (langdurige) ziekte. Vanuit mijn eigen ervaring als zus van een gehandicapte broer en de gebeurtenissen die in mijn eigen gezin voorkomen heb ik besloten een middag speciaal voor broers en zussen van.....te organiseren.

Of wij het nou leuk vinden of niet, onze kinderen hebben toch een ander gezinsleven dan in gezinnen waar geen kinderen met een beperking in opgroeien.

Een paar voorbeelden van hoe de broers&zussen kunnen reageren;

  • Ze schoppen tegen de situatie aan, door boos of agressief gedrag te vertonen
  • Ze roepen eens iets in de trant van:"Alles hier draait altijd alleen maar om..."
  • Ze praten erover. Zeggen bijvoorbeeld dat ze zo graag een "normale" broer of zus gehad hadden, waar ze mee konden gaan fietsen of zwemmen...gewoon...
  • Ze voelen zich onbegrepen
  • Ze zeggen helemaal niets en lijken de hele situatie klakkeloos te accepteren, om ons als ouders 'nog meer ellende' te besparen (dit is hun gedachtegang)

De bedoeling van deze middag is deze broers en zussen elkaar ontmoeten. Voor iedereen is er uitgebreid tijd en ruimte om te praten over hoe het voor hen is om een broer of zus met een beperking of ziekte te hebben. De kinderen zullen veel herkenning bij elkaar vinden en zonder dat iemand er een oordeel over heeft kunnen ze praten over de situatie en wat dat voor hun betekent.

Natuurlijk is er ook ruimte om te spelen en lol met elkaar te hebben.

Wat gaan we doen?

We gaan naar buiten, waar geen muren en plafonds zijn en iedereen mag zijn wie hij of zij is. Iedereen mag praten over waar hij of zij zelf over WIL praten. Geen opgelegde onderwerpen, maar praten over onderwerpen die de kinderen zelf kiezen. Alle kinderen komen uitgebreid aan bod.

We praten over de moeilijkheden die ze tegen komen, maar ook over de leuke dingen van het leven met een broer/zus met een beperking en hoe kun je die leuke dingen meer voor laten komen. Wat vind je het aller leukste aan je broer/zus.

De Broers&Zussen dag duurt 3 uur. De kosten zijn €15,- per kind.

Het zal een middag zijn waar alle serieuze vragen gesteld en moeilijke verhalen verteld mogen worden, maar ook een middag die vol staat van plezier en lol en herkenning.

Wil je meer informatie over de broers&zussen middag of wil je je kind(eren) opgeven klik dan op mail of bel me op nr. 06 - 559 27 288

Naast de Broers&Zussen middag is individuele coaching voor broers en zussen mogelijk. De kosten hiervoor zijn €50,- per uur voor kinderen tot 18 jaar.


Lees hier het verslag van een Broers&Zussen middag.

Gezocht; Pubers, van 13 t/m 18 jaar, die deel willen nemen aan een Broers&Zussen middag. Bij voldoende aanmeldingen organiseert May-D coaching ook een Broers&Zussen middag voor deze leeftijdscategorie. Aanmelden kan via de mail.


Broers & zussen middag
Broers & zussen middag
Broers & zussen middag