Dorothe Boots, Coach Bel mij 06 - 55 92 72 88 Mail mij dorothe@maydcoaching.nl

Wie ben ik

Mijn naam is Dorothé Boots, getrouwd en moeder van 2 zonen waarvan de oudste gehandicapt is. Tevens ben ik opgegroeid met een verstandelijk beperkte broer, waardoor ik alle kanten van het hebben van een gezinslid met een beperking beleeft en gezien heb. Zowel als dochter van mijn ouders, zus van mijn broer en moeder van mijn kind. Als ik zeg "ik weet het" dan weet ik het ook echt!

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in levensverhalen van mensen. Vanuit deze interesse voor mensen, mijn positivisme en behulpzaamheid ben ik opleidingen tot coach gaan volgen en heb ik mij inmiddels als (wandelcoach) gevestigd.

Ieder mens bewandeld zijn of haar eigen pad en doet naar eigen kunnen zijn/haar best. Soms is je best doen voor jezelf niet genoeg en heb je hulp nodig om anders naar de dingen te kunnen kijken of om anders met de obstakels die je tegenkomt om te leren gaan.

- Ik zet de levenservaring, die ik door de obstakels in mijn eigen leven opgedaan heb, in tijdens het coachen.

- Ieder mens is uniek.

- We hebben allemaal mogelijkheden en onmogelijkheden.

- We hebben allemaal problemen en kansen.

- Ik kan je helpen om je onmogelijkheden om te buigen naar mogelijkheden.

- Samen kunnen we van je problemen kansen maken...

De doelgroep waarin ik mij gespecialiseerd heb; 'ouders van kinderen met een (verstandelijke) beperking en/of (langdurige) ziekte' heb ik vanuit mijn eigen gezin en leven gekozen. Vaak heb ik me in de opvoeding van mijn zoon alleen, eenzaam en onbegrepen gevoeld. Ik kon geen aansluiting vinden bij ouders van kinderen die net zo oud als mijn zoon waren, omdat de hele opvoeding daar volledig anders ging en zij zich moeilijk in konden leven in hoe het leven is met een gehandicapte zoon (dit was mijn oordeel toen).

Velen wisten de oplossing als ik eens ergens mee zat, niets paste bij mijn bijzondere kind...

Tevens vond ik het moeilijk om toe te geven dat een leven met een gehandicapt kind moeilijk is, ik hield namelijk zielsveel van die lieve jongen, en oh wee, mensen mochten toch eens denken dat ik niet van hem hou...

Inmiddels weet ik dat het zo niet werkt. Het is niet erg om te zeggen dat je het moeilijk vindt, dat is het namelijk ook! Maar dat zegt natuurlijk niets over de liefde die jij voor je kind voelt!

Vanuit mijn eigen behoeften en de dingen waar ik tegenaan liep en/of mistte heb ik een uniek (wandel) coach traject en een Broers&Zussen middag ontworpen.

Het wandelcoach traject zal voor iedereen anders zijn omdat;

Ieder mens uniek is en ieder mens zijn eigen waarheid in zich heeft. Iedereen weet diep van binnen wat hij/zij zelf nodig heeft om tot oplossingen te komen. Alleen kunnen we onszelf niet altijd horen. Door verschillende gesprekstechnieken toe te passen, de natuur als metafoor te gebruiken en oplossingsgerichte vragen te stellen help ik je om 'binnen in jezelf' te kijken. Je zult verrast zijn door alle antwoorden die je zelf vindt.

Voor wie niet wil of kan wandelen is het natuurlijk altijd mogelijk om 'binnen' de coaching te volgen.

De opleidingen die ik voor het coachen gevolgd heb zijn;

In 2013/2014 heb ik bij Civas de opleiding tot life-coach gevolgd en succesvol afgerond.

In 2014/2015 heb ik de wandelcoachopleiding bij Hilde Backus gevolgd en succesvol afgerond.

Wie ben ik
Wie ben ik
Wie ben ik
Wie ben ik