De groepswandeling

rust in je hoofd

Vanmorgen, 20-03-2015 de allereerste groepswandeling met het thema “Rust in je hoofd” gehouden.

We verzamelden om 10 uur op een parkeerterrein in het Egboetswater. Niet voor iedereen even gemakkelijk te vinden, maar uiteindelijk was toch iedereen precies op tijd aanwezig.

Brrr, wat was het koud.

Degenen die hier nog nooit geweest waren wisten niet dat er zo’n mooi stukje West-Friesland bestond.

De “rust in je hoofd” wandeling is een stilte wandeling, dus iedereen beleeft het op zijn eigen manier zonder erover te praten. Om de 5 minuten geef ik een nieuwe opdracht om mee te gaan wandelen en over na te denken.

Mooi om te zien hoe iedereen zijn eigen gang gaat en het op zijn eigen manier beleeft. De één geniet van het geheel terwijl de ander de kleine dingen opmerkt. De bloemknoppen die weer tot leven komen of die boom met afgeknapte tak…

Precies toen de zonsverduistering op zijn hoogtepunt was liet de zon zich aan ons zien. Wat een mazzel en wat bijzonder. De hele natuur is dan ook even stil. De vogels stoppen met kwetteren en er heerst echt stilte en rust.

Mijn vraag was, kun jij ook, als je door wat voor (vervelende) situatie dan ook, voor 81% overschaduwd wordt met die overgebleven 19% nog zoveel licht uitstralen? Zo ja, wat brengt jou dat? Zo nee, wat zou het je brengen als je dat kon en wat zou een eerste stapje kunnen zijn om dat te gaan leren?

Iets om over na te denken??!!

Iedereen heeft genoten van de wandeling. Vooral van de rust en de stilte die er heerste, de beginnende knoppen en de kwetterende vogels. Ook de humor die de natuur je terug geeft kwam ter sprake. Iemand zag ergens het getal 13 op staan. Haar ongeluksgetal. Ha ha, zij zag er de humor wel van in!

Al met al een zeer geslaagde wandeling die ik hoop binnen 3 à 4 weken weer te organiseren. Hou mijn website en fb in de gaten voor de datum.

Bedankt allemaal!


 

Deel dit bericht op...Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook

Een gedachte over “De groepswandeling”

 1. Jij ook bedankt voor de wandeling Dorothé!

  Rust in je hoofd, wie wil dat niet!

  Ik voel me altijd opgejaagd, ik moet altijd zo veel van mezelf, ik durf nooit nee te zeggen, ik wil andere mensen nooit teleurstellen, alles moet altijd perfect en op mijn manier.

  “Eerst mijn things-to-do lijstje afwerken en dan neem ik even tijd voor mezelf.”
  Maar mijn lijstje is nooit af! Ik neem te weinig tijd voor mezelf! Daar wil ik verandering in brengen!

  Mijn eerste stap was om mee te doen aan deze groepswandeling.
  Ik had het niet gedacht maar deze wandeling heeft mij rust gebracht. Genieten van de rust en van de natuur om mij heen. Even alles loslaten, wat is dat heerlijk! Ik voelde me na afloop heerlijk relaxed en ontspannen.

  Tijd nemen voor mezelf zonder mij daar schuldig over te voelen.
  JA……dat wil ik, dat heb ik nodig en dat ga ik doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *