Rust in je hoofd wandeling

Vanmorgen een prachtige en hele bijzondere ‘Rust in je hoofd’ wandeling met een echtpaar gehad.

Je kunt aan deze wandeling een eigen thema toevoegen. Dat kan van alles zijn, wat je ook maar kunt bedenken. Deze keer was het thema ‘hun gehandicapte zoon”.

Ik had ze gevraagd of ze allebei een foto van hun zoon in zijn 1e levensjaar mee wilde nemen.

Het was mooi weer, het zonnetje scheen en het was windstil. We begonnen met de ‘Rust in je hoofd’ wandeling wat vooral betekent; alle gedachten stil zetten en leven in het hier en nu. Alle zintuigen worden bewust ‘open’ gezet en gebruikt, waardoor alle andere gedachten verdwijnen.

Nadat de rust was neergedaald vroeg ik ze beide of ze eens op zoek wilden gaan naar wat de natuur aan humor te bieden heeft, wat ze allebei heel snel zagen en waardoor er een vrolijke, positieve en gezellige sfeer ontstond. Ik vroeg ze om hun foto’s erbij te pakken. We stonden op een heerlijke plek in de zon. Ik stelde wat vragen over de foto’s en vroeg ze toen om dat moment weer eens goed voor zich te halen. Hoe voelde ze zich. Natuurlijk hadden ze allebei een foto (2 zelfs) mee van gelukkige en blije momenten. Er verscheen een glimlach op hun gezichten en ze genoten zichtbaar. Ieder in zijn eigen, mooie, gedachten.

We wandelden weer verder en ik vroeg ze om gedurende de aankomende 5 minuten alleen maar aan positieve dingen in het 1e jaar van hun zoon te denken. Alleen positieve! En iedere keer dat je toch weer dat “ja maar” stemmetje hoort mag je die stil laten zijn. “Ja maar” hebben we nu niet nodig.

Toen we nog even heel bewust stil stonden bij hun zoon begon het ineens te waaien en te regenen. Toeval? Natuurlijk niet. Hierna brak ook het zonnetje weer door en werd het weer windstil. Die storm en regen is verleden tijd.

Mijn doel met deze oefeningen was vooral om het positieve te herinneren. Ik weet als geen ander hoe heftig en niet positief dat 1e jaar (en misschien nog meer jaren) kan zijn. Ik hoop hiermee vooral dat die niet leuke dingen naar de achtergrond verdwijnen, de scherpe kantjes eraf gaan en ze zich vooral al die blije en leuke momenten blijven herinneren. Want die waren er ook  meer dan genoeg!

Wil jij ook zo’n zeer speciale ‘rust in je hoofd’ wandeling met een thema wat in jouw leven past? Bel of mail me dan en we maken een afspraak. Dit kan ook altijd met iemand anders. Partner, vriend(in), vader, moeder of wie dan ook. Of met een groep van max. 6 personen.

Kom het beleven en laat je verrassen!


 

 

Deel dit bericht op...Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *