Een prachtig cadeau

IMG_20161125_111148

Ouders van een gehandicapte zoon besloten zichzelf op de verjaardag van hun zoon een mooi cadeau te geven. Ze benaderden mij voor een ‘rust in je hoofd’ wandeling op deze prachtige dag.

Aan een ‘rust in je hoofd’ wandeling kun je zelf een thema geven waar we mee aan de slag gaan.

Na een stukje stilte wandeling, waarbij we met gerichte oefeningen in het hier en nu komen en alle andere dingen voor even ‘parkeren’, is je hoofd vrij om met het thema aan de slag te gaan.

Wandelend door een prachtig stuk natuur kregen de ouders de opdracht om aan een leuke situatie met hun zoon te denken.

De glimlach verscheen op hun gezichten om er vervolgens het hele uur niet meer vanaf te gaan. Wat bleek, ze konden geen van beide één specifieke situatie bedenken welke het leukste was. Er waren ZOVEEL leuke dingen gebeurd waarbij hun zoon betrokken was.

Allebei hadden ze het begin van vanmorgen op school in gedachten. Voor het eerst voelde hun zoon zich echt jarig! Hij glimlachte en was blij. Toen hij de klas in kwam ging hij uit zichzelf alle kinderen een hand geven omdat hij jarig was.

En juf? Juf nam alle tijd voor zoonlief en genoot mee. Wat een geweldig begin van de dag.

Uiteindelijk hebben zowel vader als moeder een andere situatie in gedachten genomen waarbij ze een geluksmoment met hun zoon hadden. Met gerichte oefeningen kwamen ze weer helemaal terug in het moment en beleefde de fijne tijd opnieuw.

Ik weet dat ze allebei een vrije dag hebben. Als afsluiter geef ik ze als opdracht mee om alle andere mooie momenten die ze in gedachten hadden met elkaar te delen. Zo specifiek mogelijk.

Spontaan besluiten ze om samen ergens te gaan lunchen en onder het genot van een heerlijke lunch samen de vele mooie momenten met hun zoon opnieuw te gaan beleven.

Wat zullen ze genoten hebben!

 


 

Door hierboven je naam en e-mail adres in te vullen ben je altijd als eerste op de hoogte bij een nieuw blogbericht.

Deel dit bericht op...Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *