2017!

Gelukkig Nieuwjaar

Gelukkig Nieuwjaar allemaal!

Is 2016 een fijn jaar voor je geweest?

Heb je alle hoogte- en dieptepunten met iemand besproken, overdacht of misschien zelfs wel opgeschreven?

En dan is het nu alweer 2017!

Vandaag voor velen van ons weer de eerste werkdag na alle feestdagen.

Heb je goede voornemens voor 2017?

Als je die niet hebt, dan is waarschijnlijk alles goed (genoeg) voor je zoals het is.

Heb je wel goede voornemens, zorg er dan voor dat ze realistisch zijn. Maak een plan wat bij jou past en laat je hiermee niet beïnvloeden door wat anderen ervan vinden.

Doe het zoals het bij jou past en zorg ervoor dat je het vol kunt houden.

Wil je bijvoorbeeld meer gaan bewegen, ga dan niet als een zotte iedere ochtend vroeg een eind hardlopen, maar begin met 3x per week een half uurtje op een tijdstip dat het beste bij jouw ritme past.

Wil je bijvoorbeeld een aantal kilo’s verliezen, maar komen al die kilo’s er altijd gelijk dubbel en dwars weer bij als je met je dieet stopt, ga dan naar een diëtiste die je kan helpen een menu te maken wat bij jouw gewoonten past. Of ga zelf aan de gang, stop met koek, snoep, chips, alcohol, sausjes enz (je weet zelf wel waar jij mee moet stoppen) maar stop er niet volledig mee. Gun jezelf 1x per week je zonde, maar doe dan wel normaal. Eet niet direct die hele zak chips leeg, maar koop van die kleine zakjes en gun jezelf er dan bijvoorbeeld op vrijdagavond 1. Zo kan ik nog heel veel andere voorbeelden verzinnen, maar dat kun je zelf ook.

Wil je meer jezelf kunnen zijn, of worden, maar lukt het je maar niet? Maak dan van 2017 jouw jaar en zoek hulp. Ga op zoek naar iemand die bij jou past en waar je je goed bij voelt en ga aan de slag met je probleem.

Zo ook als je bijvoorbeeld veel last hebt van ‘wat anderen van jou vinden’. Ga op zoek naar iemand die je hiermee kan helpen. Ga op zoek naar hoe jij jezelf goed genoeg kunt gaan vinden, zodat je weet dat je ook goed genoeg voor anderen bent.

Zit je vast in je baan? Ga je vaak met tegenzin naar je werk? Maak dan van 2017 het jaar waarin jij op zoek gaat naar welke baan bij je past, welke baan je graag zou willen en ga aan de slag om dat te realiseren. Er zijn vele job coaches die je er graag bij helpen.

Voel je je beperkt door de beperkingen van je kind of een ander gezinslid? Ga aan de slag om je minder beperkt te voelen. Ga op zoek naar mogelijkheden i.p.v. in de beperkingen vast te blijven zitten.

Ben je vaak en veel moe? Ga op zoek naar waar die vermoeidheid vandaan komt. Als je dat weet, ga dan aan de slag om die vermoeidheid te bestrijden.

Is je relatie niet (meer) zoals je graag zou willen? Ga op zoek naar de knelpunten en werk er (samen) aan.

Kortom, ga in 2017 aan de slag met alle dingen die je graag anders zou willen. Wees realistisch en pak het aan op een manier die bij jou past. Wees vooral niet bang om hulp te zoeken als het je niet zelf lukt.

Wees niet te streng zijn voor jezelf. Je verdient het beste!

Wees lief voor jezelf.

Overdenk jouw hoogtepunten van 2016 nog eens en bedenk dan hoe je dat soort momenten in 2017 meer kunt hebben.

Maak van 2017 JOUW jaar.

Ik ben benieuwd naar jouw voornemens en natuurlijk ook naar je vorderingen om deze voornemens te realiseren.

Veel succes, plezier en geluk!


 

Deel dit bericht op...Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *