In april 2017 20% korting op de Rust in je hoofd wandeling

Twee vriendinnen hebben samen de Rust in je hoofd wandeling geboekt.

Het was geweldig weer, de zon scheen en de natuur leek wel te ontploffen. Wat een weldaad aan vers groen en kleurige bloemen.

Als ik de dames vertel dat de eerste drie kwartier in stilte zijn, beginnen ze beide te lachen en hopen maar dat ze dàt vol kunnen houden.

Met ferme pas beginnen de dames te wandelen. Zodra ik met gerichte oefeningen begin, wat begint met een bodyscan terwijl we wandelen, gaat het tempo naar beneden en ‘begint de rust toe te slaan’.

Na de bodyscan zetten we heel bewust alle zintuigen open. In de natuur is voldoende aanwezig om ook daadwerkelijk alle zintuigen te prikkelen en te stimuleren.

Bij één van de dames blijven de gedachten toch regelmatig in haar hoofd rondspoken. Ik geef haar de oefening om alles wat haar zintuigen waarnemen hardop in haar hoofd te benoemen.

Door het nadrukkelijk in je hoofd te benoemen verdrijf je als het ware al je andere gedachten; ‘Je hoofd legen door het te vullen’.

Het lukt haar om greep op haar eigen gedachten te krijgen en langzaamaan kan het tempo ook echt geen wandelen meer genoemd worden. We ‘slenteren’ heerlijk door het bos, gaan van de gebaande paden af en horen de dorre takken onder onze voeten knappen.

We ‘wandelen’ door nog een paar oefeningen heen en voor ze het weten zijn de drie kwartier die in stilte gingen voorbij.

Beide dames zijn verbaasd over hoe gemakkelijk het eigenlijk is om je hoofd op deze manier even stil te zetten, te legen en hoe je het kind in jezelf weer even wakker kunt schudden.

“Waarom lopen we eigenlijk altijd maar over de paden die, door anderen, gemaakt zijn? Over het gras loopt het veel fijner en dwars door het bos is leuk”, aldus een deelneemster.

Eén van de dames had vanmorgen thuis een hectische ochtend gehad. Die hele hectiek en het nare gevoel dat erbij hoort was ze kwijt!

Ook valt het ze op dat we ons alleen maar op positieve dingen focussen en dat daardoor je mindset ook echt positief wordt. Alle andere dingen verdwijnen naar de achtergrond.

Laat dat nou net één van de dingen zijn waarvan ik zeker weet dat het werkt;

Door je op de positieve dingen te focussen en die te omarmen worden de negatieve dingen nèt iets minder negatief en gaan de allerscherpste randjes ervanaf.

 

Wil je ook een Rust in je hoofd wandeling ervaren? In de maand april 2017 krijgt iedereen 20% korting op deze wandeling. (m.u.v. kortinskaarten)

Voor meer info klik hier

 

Deel dit bericht op...Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someoneShare on Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *